Frågor och svar

Vad är avbeställningsskydd?

Med ett avbeställningsskydd får du alla pengar tillbaka för ditt Interrailkort om din resa förhindras p.g.a. sjukdom eller dödsfall. Skyddet gäller även om en närstående (t.ex. familjemedlem) drabbas. Särskilda villkor gäller. Gäller ej för kort som köps under kampanjer och motsv.

Varför ska man reservera plats?

Vissa tåg kräver att man reserverar plats (s.k. platsbiljett) utöver färdbiljetten. Kostnaden för en platsbiljett varierar kraftigt beroende på önskad komfort, färdmedel och sträcka. Därför är det inte meningsfullt att ge prisexempel. Generellt sett är dagtåg i andra klass billigare än nattåg eller första klass.

Platsreservationer ingår inte i Interrailkortet utan köps separat efter behov. För att boka platser, ring 0771 – 75 75 70 efter att du slutfört din beställning av Interrailkort. Uppge ditt ordernummer vid samtalet.

Vilka länder kan jag resa i?

Interrail Global Pass är giltigt i Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Kan jag få en karta?

När du beställt Interrailkortet får du också kostnadsfritt en praktisk karta som visar dig lämpliga tågrutter i Europa. Om du önskar få tillgång till en digital version av kartan, klicka här för att ladda ner den.

Vad är giltighetskraven?

För att köpa Interrailkortet här skall du vara stadigvarande bosatt i Sverige och ha ett svenskt pass. Interrails giltighet i ditt boendeland är begränsad, där gäller det enbart under en dag för utresa ur landet och en dag för resa tillbaka in i landet. Interrailkort är personliga och kan inte överlåtas. Interrailkort består av ett särskilt biljettämne som är permanent fäst i en biljettficka som skyddar kortet. Kortet får inte avlägsnas från biljettfickan eller manipuleras (t.ex. genom att lamineras/plastas in).

Hur fungerar resdagar?

En resdag är en av de dagar du kan resa på med ditt Interrailkort. En resdag definieras som det dygn du reser fram till midnatt. Åker du t.ex. kl 09:00 så börjar din resdag 09:00 och fortsätter fram till midnatt samma dygn. För nattåg utan byten (direkttåg) som avgår efter 19:00 och anländer efter 04:00 nästa dygn räknas endast det andra dygnet som en resdag.

Vad är bokningsperiod?

När du beställer kortet måste du ange när det ska börja gälla. Du kan välja vilket datum som helst som ligger inom 11 månader från det datum som du beställer kortet.

Vad är resenärsuppgifter?

Observera att vi börjar producera dina Interrailkort direkt när vi tagit emot din betalning. Därför finns inte möjlighet att ändra i din beställning när den väl är lagd. Tillse därför att de resenärs- och kunduppgifter du anger är korrekta innan du slutför betalning.

Hur sker leveranserna?

Vi skickar dina Interrailkort med rekommenderat brev eftersom det är värdehandlingar. Det betyder att försändelsen måste hämtas ut personligen, mot uppvisande av giltig fotolegitimation, av mottagaren som anges i kassan. Vi har inte möjlighet att ändra mottagare efter att dina Interrailkort är skickade. Uppskattad leveranstid framgår i kassan innan du slutför betalning.

När Interrailkorten finns tillgängliga för upphämtning aviseras du via SMS. Det åligger mottagaren att ta emot eller hämta ut försändelsen inom postombudets liggetid. Om mottagaren ej får avisering i tid måste du uppmärksamma oss så att vi kan spåra din leverans inom liggetiden. Om försändelsen ej hämtas ut och/eller måste omlevereras debiteras 250 kr för att täcka våra kostnader.

Kan man tågluffa mer än en månad?

Ja, det går utmärkt. Men det finns tyvärr inga Interrailkort som sträcker sig över mer än en månad. Om du vill tågluffa i mer än en månad i sträck så köper du alltså helt enkelt två (eller fler) Interrailkort. Planerar du att tågluffa under två hela månader köper du således Interrailkort för 2 x 30 dagar. Om du planerar att tågluffa mer än en månad men mindre än två månader (exempelvis 5 veckor) så kan du förslagsvis köpa 1 x 30 dagar och komplettera med ett kort som täcker en extra vecka.