UTFORSKA 30 LÄNDER MED 1 KORT

Med Global Pass utforskar du Europa i din egen takt och mot ett fast pris. Det är lika enkelt som det är prisvärt.

SÅ RESER DU MED GLOBAL PASS

Med Interrailkort kan du resa billigt och enkelt. Det gäller som färdbiljetter på de flesta tåg över hela Europa och ger dig även olika rabatter och förmåner. Global Pass laddas med ett antal resdagar och en giltighetstid som du själv bestämmer. Resdagarna måste användas inom kortets giltighetstid.

RES I DESSA LÄNDER

Interrail Global Pass är giltigt i Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

SÅ FUNGERAR RESDAGAR

En resdag är en av de dagar du kan resa på med ditt Interrailkort. En resdag definieras som det dygn du reser fram till midnatt. Åker du t.ex. kl 09:00 så börjar din resdag 09:00 och fortsätter fram till midnatt samma dygn. För nattåg utan byten (direkttåg) som avgår efter 19:00 och anländer efter 04:00 nästa dygn räknas endast det andra dygnet som en resdag.

TÅGLUFFA MED BARN

Barn upp till och med 11 år kan få kostnadsfria Interrailkort, förutsatt att minst en vuxen köper sina Interrailkort samtidigt. För varje vuxen bjuder vi på upp till två Interrailkort för barn. Reser ni med tåg som kräver platsreservation måste ni också reservera plats för alla barn över två år.

BESTÄLL & BETALA

Välj och köp helt enkelt det Global Pass som är bäst för dig. Vi tar hand om resten.

VÄLJ RÄTT KORT

Oavsett hur du vill tågluffa så finns det förmodligen ett Interrailkort för dig. Vi överdriver inte – vi säljer fler än 800 olika Interraillkort. Global Pass är kortet för dig som vill resa i flera olika länder medan One Country Pass är perfekt för den som vill djupdyka i ett enda land. Läs mer och jämför korten här.

SÅ LEVERERAR VI DINA KORT

Vi skickar dina Interrailkort med rekommenderat brev eftersom det är värdehandlingar. Det betyder att försändelsen måste hämtas ut personligen, mot uppvisande av giltig fotolegitimation, av mottagaren som anges i kassan. Vi har inte möjlighet att ändra mottagare efter att dina Interrailkort är skickade. Leveranstid är från en arbetsdag beroende på vald fraktmetod.

SÄKERT KÖP

När du köper dina kort av oss så handlar du av ett svenskt företag, som följer svensk lagstiftning. Hela vår webbplats omfattas av en säker, krypterad anslutning, inklusive vår kassa. Dina uppgifter hanteras med försiktighet och helt i enlighet med Personuppgiftslagen.

RESENÄRSUPPGIFTER

Observera att vi börjar producera dina Interrailkort direkt när vi tagit emot din betalning. Därför finns inte möjlighet att ändra i din beställning när den väl är lagd. Tillse därför att de resenärs- och kunduppgifter du anger är korrekta innan du slutför betalning.

RESERVERA DIN PLATS

Med en platsbiljett kommer du alltid med önskat tåg i rätt tid.

RESERVATIONSKRAV

De flesta tåg i Europa kräver inte att du reserverar plats för att få åka med, men vissa gör det. Det är framförallt snabbtåg och nattåg som har reservationskrav. Om du har flera byten på din resa bör du dock reservera plats på alla tåg längs resan, även om det inte krävs, eftersom ett missat tåg kan förstöra hela resan.

SÅ FUNGERAR PLATSBILJETTER

När du reser måste du ta med dig en fysisk platsbiljett för att åka på din plats. Vi producerar och skickar biljetterna till dig – du behöver bara packa ner dem i väskan och visa upp på förfrågan.

KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Köp först dina Interrailkort och gör en preliminär resplan. Ring oss sedan (0771 – 75 75 70) så går våra erfarna resekonsulter igenom resplanen tillsammans med dig. Du får ett kostnadsfritt och förutsättningslöst prisförslag på de platsbiljetter du bör köpa under samtalet.

FÖRKÖP UPP TILL 90 DAGAR

Tidtabellerna för tåg i Europa läggs vid olika tidpunkter. Innan tidtabellerna är lagda går det inte att reservera plats på tåget. I de flesta fall läggs tidtabellerna med cirka 90 dagars framförhållning. I vissa fall kan det vara kortare tid.

PRIS PÅ PLATSBILJETTER

Priserna kan variera kraftigt på platsbiljetter. Därför är det inte möjligt att lämna en ungefärlig prisbild. Generellt sett är nattåg och snabbtåg dyrare än andra tågsorter. Det är som regel ingen stor prisskillnad mellan första (1KL) och andra (2KL) klass.

BILJETTER ÄR VÄRDEHANDLINGAR

Både dina Interrailkort och eventuella platsbiljetter är värdehandlingar. Behandla dem därefter. Om du förlorar dina Interrailkort eller biljetter så kan du tyvärr inte ersättas för dessa. Detsamma gäller om du på ett eller annat vis manipulerar biljetterna, till exempel genom att laminera dom eller skriva på dom.