Utforska 31 länder med 1 kort.

Med Global Pass utforskar du Europa i din egen takt och mot ett fast pris. Det är lika enkelt som det är prisvärt.

Så reser du med Global Pass

Med Interrailkort kan du resa billigt och enkelt. Det gäller som färdbiljetter på de flesta tåg över hela Europa och ger dig även olika rabatter och förmåner. Global Pass laddas med ett antal resdagar och en giltighetstid som du själv bestämmer. Resdagarna måste användas inom kortets giltighetstid.

Res i dessa länder

Interrail Global Pass är giltigt i Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Litauen, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Så räknar du resdagar

En resdag är en av de dagar du kan resa på med ditt Interrailkort. En resdag definieras som det dygn du reser fram till midnatt. Åker du t.ex. kl 09:00 så börjar din resdag 09:00 och fortsätter fram till midnatt samma dygn. När du reser över midnatt räknas endast den första resdagen såvida du inte byter eller kliver på ett annat tåg efter midnatt.

Tågluffa med barn

Barn upp till och med 11 år kan få kostnadsfria Interrailkort, förutsatt att minst en vuxen köper sina Interrailkort samtidigt. För varje vuxen bjuder vi på upp till två Interrailkort för barn. Reser ni med tåg som kräver platsreservation måste ni också reservera plats för alla barn över fyra år.

Beställning & betalning

Välj och köp helt enkelt det Global Pass som är bäst för dig. Vi tar hand om resten.

Välj rätt kort

Oavsett hur du vill tågluffa så finns det förmodligen ett Interrailkort för dig. Vi överdriver inte – vi säljer fler än 800 olika Interraillkort. Global Pass är kortet för dig som vill resa i flera olika länder medan One Country Pass är perfekt för den som vill djupdyka i ett enda land. Läs mer och jämför korten här.

Leverans av korten

Vi skickar dina Interrailkort med rekommenderat brev eftersom det är värdehandlingar. Det betyder att försändelsen måste hämtas ut personligen, mot uppvisande av giltig fotolegitimation, av mottagaren som anges i kassan. Vi har inte möjlighet att ändra mottagare efter att dina Interrailkort är skickade. Leveranstid är från en arbetsdag beroende på vald fraktmetod.

Säker kassa

När du köper dina kort av oss så handlar du av ett svenskt företag, som följer svensk lagstiftning. Hela vår webbplats omfattas av en säker, krypterad anslutning, inklusive vår kassa. Dina uppgifter hanteras med försiktighet och helt i enlighet med Personuppgiftslagen.

Resenärsuppgifter

Observera att vi börjar producera dina Interrailkort direkt när vi tagit emot din betalning. Därför finns inte möjlighet att ändra i din beställning när den väl är lagd. Tillse därför att de resenärs- och kunduppgifter du anger är korrekta innan du slutför betalning.

Reservera din plats

Med en platsbiljett kommer du alltid med önskat tåg i rätt tid.

Reservationskrav

De flesta tåg i Europa kräver inte att du reserverar plats för att få åka med, men vissa gör det. Det är framförallt snabbtåg och nattåg som har reservationskrav. Om du har flera byten på din resa bör du dock reservera plats på alla tåg längs resan, även om det inte krävs, eftersom ett missat tåg kan förstöra hela resan.

Så reser du med platsbiljett

När du reser måste du ta med dig en fysisk platsbiljett för att åka på din plats. Vi producerar och skickar biljetterna till dig – du behöver bara packa ner dem i väskan och visa upp på förfrågan.

Få ett prisförslag

Köp först dina Interrailkort och gör en preliminär resplan. Ring oss sedan (0771 – 75 75 70) så går våra erfarna resekonsulter igenom resplanen tillsammans med dig. Du får ett kostnadsfritt och förutsättningslöst prisförslag på de platsbiljetter du bör köpa under samtalet.

Förköp upp till 90 dagar

Tidtabellerna för tåg i Europa läggs vid olika tidpunkter. Innan tidtabellerna är lagda går det inte att reservera plats på tåget. I de flesta fall läggs tidtabellerna med cirka 90 dagars framförhållning. I vissa fall kan det vara kortare tid.

Pris på platsbiljetter

Priserna kan variera kraftigt på platsbiljetter. Därför är det inte möjligt att lämna en ungefärlig prisbild. Generellt sett är nattåg och snabbtåg dyrare än andra tågsorter. Det är som regel ingen stor prisskillnad mellan första (1KL) och andra (2KL) klass.

Biljetten är en värdehandling

Både dina Interrailkort och eventuella platsbiljetter är värdehandlingar. Behandla det därefter. Om du förlorar dina Interrailkort eller biljetter så kan du tyvärr inte ersättas för dessa. Detsamma gäller om du på ett eller annat vis manipulerar biljetterna, till exempel genom att laminera dom eller skriva på dom.

Vanliga frågor

Resa med Global Pass

Vad betyder resdagar?

En resdag är en dag som du kan använda Global Pass som färdbiljett. Alla dagar är inte alltid resdagar, eftersom det är vanligt att man stannar en eller flera dagar längs vägen innan man reser vidare. Om du vill resa så mycket som möjligt så väljer du ett Global Pass med många resdagar. Vill du istället uppleva mycket på de platser du besöker kan du klara dig med ett Global Pass med få resdagar.

Räknas nattåg som 2 resdagar?

När du reser över midnatt räknas endast den första resdagen såvida du inte byter eller kliver på ett annat tåg efter midnatt.

Ingår alla resor i kortet?

Interrailkorten gäller som en färdbiljett på alla deltagande tåg i alla deltagande länder. Huruvida det täcker alla dina resor eller inte beror på vilket Interrailkort du väljer och hur du vill resa.

Bra att veta: Platsreservation ingår inte och säljs separat vid behov. Global Pass är inte giltigt i Sverige om du är bosatt här, men får användas för en resa ut och en resa in.

Hur fungerar platsbiljetter?

Läs vår guide här.

Gäller kortet i Sverige?

Global Pass får användas för en resa ut ur Sverige och en resa tillbaka till Sverige. Du kan inte resa fritt i Sverige med kortet eftersom det är avsett för att resa i andra länder.

Kan jag tågluffa i Ryssland?

Nej, Ryssland är inte med i Interrail-samarbetet.

Innebär ut- och hemresa att resdagar går åt?

Ja, för att resa ut i Europa, eller tillbaka till Sverige, med ditt Interrailkort måste du använda dina resdagar, precis som när du reser runt i Europa.

Köpa Global Pass

När är man senior?

Du räknas som senior från och med den dag du är 60 år fyllda. Det spelar ingen roll om du är pensionerad eller inte.

Kan alla nationaliteter köpa?

Den som köper måste vara stadigvararande bosatt i Europa i ett deltagande land. Det räcker inte att du har vistats en längre tid i ett land för att du ska anses vara stadigvarande bosatt där. Du måste också kunna styrka detta med exempelvis ditt pass.

Kan man köpa kort för mer än en månad?

Ja. Global Pass kan köpas med upp till tre månaders resande i följd.

Hur väljer jag klass/komfort?

För att resa i första klass (1KL) med högsta komfort behöver du ett Interrailkort med 1KL som vald komfort, samt vid behov komplettera med platsbiljetter. Med ett Interrailkort i 1KL kan du resa både i 1KL och andra klass (2KL). Med ett Interrailkort i 2KL kan du endast resa i 2kL.

Hur köper jag utan att handla på nätet?

Ring oss på 0771 – 757570 så hjälper vi dig. Kortet levereras inom några arbetsdagar och du kan välja samma betalsätt som på vår webbsida.