fbpx

Kundservice

Support center

Undrar du något? Här har vi svarat på de vanligaste frågorna om Interrailpassen, resa med Interrail med mer!

Vanliga frågor

Jag är intresserad av Interrail

Interrailpasset är en fysiskt biljett som låter dig resa praktiskt taget obegränsat inom alla deltagande järnvägsnät i Europa. Interrailpasset gäller som en grundbiljett (färdbiljett) men ibland krävs det att du köper till en platsreservation.

Själva ordet ”Interrail” är en modern benämning på ”tågluffa” eller ”att tågluffa”.

Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Beställa Interrail Pass

I fall ditt pass har gått ut och du inte har hunnit fått ett nytt ännu går det bra att ange passnumret från ditt utgångna pass i beställningen. Observera dock att om du gör detta måste du ta med både ditt utgångna och ditt nya pass när du reser!

Du anger Sverige som boendeland, men eftersom du har ett utländskt pass så kommer du behöva ta med dig ett intyg från en myndighet som styrker att du bor i Sverige på resan.

Nej. Interrailpassen trycks på ett värdesäkrat papper och därmed måste Interrailpasset skickas per post.

Jag har ett Interrail Pass

Det är okej. Om du har ett långt namn så kapas namnet automatiskt för att få plats på Interrail Passet.

Interrail Passen trycks på ett värdesäkrat papper och kan därmed ej ersättas ifall det tappas bort, förstörs eller blir stulet.
Om detta mot förmodan händer måste du köpa ett nytt Interrail Pass, eller nya tågbiljetter. Kontrollera i förväg med ditt försäkringsbolag ifall de täcker dessa omkostnader.

Platsreservationer

En platsbiljett är en kompletterande biljett till ditt Interrailpass och ingår alltså inte i själva passet. Platsbiljetten gäller på en bestämd avgång och ger dig bland annat en garanterad sittplats på tåget.

På en del tåg behövs det en särskild platsreservation.
Om ett tåg har obligatorisk platsbokning måste man boka till en platsbiljett utöver Interrailpasset för att man som resenär ska komma med ombord. Snabbtåg och nattåg har i allmänhet krav på platsbokning. Länder som vanligtvis har obligatorisk platsbokning är Frankrike, Spanien och Italien.

Kontakta vår kundtjänst

Hittade du inte svaret på din fråga?
Fyll i formuläret nedan eller ring vår kundtjänst på 0771-75 75 70 så hjälper vi dig!

Ditt namn

Din e-postadress

Ditt meddelande

Interrail.se ägs och drivs av TrainPlanet AB (org nr 5566143102), Storsjöstråket 15, 83134 Östersund.