Reservera din plats

Så fungerar platsreservation

Därför bör du reservera

Vissa tåg kräver att man reserverar plats för att få åka med. Andra tåg kräver inte detta, men kan ofta vara fullbokade, och då kan du bara åka om du har en platsbiljett. Detta är särskilt vanligt under sommarmånaderna.

Så reserverar du

Ring oss när du fått dina Interrailkort så går våra resekonsulter igenom din resplan och var du bör reservera plats. Du får ett prisförslag direkt under samtalet. Plats kan reserveras först efter att du köpt ditt Interrailkort.

Så får du biljetterna

Platsbiljetter måste skrivas ut på ett särskilt s.k. biljettämne. Du kan inte få biljetterna digitalt. Biljetterna skickas till ditt närmaste postombud, i vanliga fall samma dag som du beställer dom, med leveranstid 1-3 arbetsdagar.

Så reser du med platsbiljetter

Du tar med dig dina platsbiljetter och Interrailkort när du reser och visar upp på förfrågan från ombordpersonal. Du måste visa upp både Interrailkortet och platsbiljetten tillsammans.

Cirkapriser

DestinationPris
AmsterdamFr. 250 kr
BarcelonaFr. 1260 kr
BaselFr. 570 kr
BelgradFr. 630 kr
BerlinFr. 190 kr
BrysselFr. 490 kr
BudapestFr. 630 kr
FlorensFr. 820 kr
FrankfurtFr. 190 kr
GeneveFr. 630 kr
HamburgFr. 130 kr
HannoverFr. 190 kr
KölnFr. 190 kr
LuxemburgFr. 190 kr
LübeckFr. 130 kr
LyonFr. 760 kr
MadridFr. 1450 kr
MilanoFr. 680 kr
MünchenFr. 190 kr
NantesFr. 610 kr
NiceFr. 960 kr
ParisFr. 420 kr
PragFr. 190 kr
RomFr. 820 kr
SalzburgFr. 250 kr
SplitFr. 690 kr
TurinFr. 1030 kr
VenedigFr. 820 kr
WarszawaFr. 550 kr
Wien (dagtåg)Fr. 350 kr
Wien (nattåg)Fr. 570 kr
ZagrebFr. 630 kr
ZurichFr. 570 kr

Cirkapriserna är beräknade för en person, enkel resa, från Stockholm, och är inklusive ev. moms och bokningsavgifter. Priserna på platsbiljetter är i vissa fall rörliga, och kan variera bl.a. beroende på säsong och hur långt det är kvar till avgång när de bokas. Angivna priser på denna sida är cirkapriser som endast avser ge en indikation på slutgiltigt pris. Slutpriset kan därför bli både högre eller lägre än de priser som framgår här.

Vanliga frågor

Måste jag boka platsbiljett?

Hos vissa operatörer är platsbiljett ett krav för att få resa. Interrailkortet gäller endast som en färdbiljett och måste då i vissa fall komplementeras med en platsbiljett.

Behöver jag köpa platsbiljetter innan jag reser?

Det är inget krav att du måste ha platsbiljetter innan du påbörjar din resa. Du kan oftast köpa biljetter på plats längs vägen. Vi rekommenderar att boka så mycket som möjligt i förväg, eftersom du då är skyddat mot t.ex. slutförsäljning/fullbokning.

Kan jag få biljetterna på mailen?

Nej tyvärr inte. Alla biljetter och Interrailkort skrivs ut som fysiska biljetter på ett speciellt s.k. biljettämne som vi sedan skickar med rekommenderad post.

Hur lång är leveranstiden?

Då vi skickar beställningen som rekommenderad post tar det mellan 1-3 arbetsdagar innan du får en avisering om att försändelsen finns att hämta ut vid ditt närmsta postombud.