Platsreservation

Så fungerar platsreservation

Därför bör du reservera

Vissa tåg kräver att man reserverar plats för att få åka med. Andra tåg kräver inte detta, men kan ofta vara fullbokade, och då kan du bara åka om du har en platsbiljett. Detta är särskilt vanligt under sommarmånaderna.

Så reserverar du

Ring oss när du fått dina Interrailkort så går våra resekonsulter igenom din resplan och var du bör reservera plats. Du får ett prisförslag direkt under samtalet. Plats kan reserveras först efter att du köpt ditt Interrailkort.

Så får du biljetterna

Platsbiljetter måste skrivas ut på ett särskilt s.k. biljettämne. Du kan inte få biljetterna digitalt. Biljetterna skickas till ditt närmaste postombud, i vanliga fall samma dag som du beställer dom, med leveranstid 1-3 arbetsdagar.

Så reser du med platsbiljetter

Du tar med dig dina platsbiljetter och Interrailkort när du reser och visar upp på förfrågan från ombordpersonal. Du måste visa upp både Interrailkortet och platsbiljetten tillsammans.

Boka tid för platsreservation

Vill du reservera platser, eller är du osäker på om du behöver det? Välj en av våra lediga telefontider nedan så ringer en av våra duktiga resekonsulter upp dig och går igenom resan med dig.

Vänligen observera att du måste ha köpt Interrailkortet innan du bokar din telefontid.

https://www.interrail.se/

Tillgängliga telefontider den 2019-02-20

Det finns inga lediga telefontider detta datum.

Vanliga frågor

Måste jag boka platsbiljett?

Hos vissa operatörer är platsbiljett ett krav för att få resa. Interrailkortet gäller endast som en färdbiljett och måste då i vissa fall komplementeras med en platsbiljett.

Behöver jag köpa platsbiljetter innan jag reser?

Det är inget krav att du måste ha platsbiljetter innan du påbörjar din resa. Du kan oftast köpa biljetter på plats längs vägen. Vi rekommenderar att boka så mycket som möjligt i förväg, eftersom du då är skyddat mot t.ex. slutförsäljning/fullbokning.

Kan jag få biljetterna på mailen?

Nej tyvärr inte. Alla biljetter och Interrailkort skrivs ut som fysiska biljetter på ett speciellt s.k. biljettämne som vi sedan skickar med rekommenderad post.

Hur lång är leveranstiden?

Då vi skickar beställningen som rekommenderad post tar det mellan 1-3 arbetsdagar innan du får en avisering om att försändelsen finns att hämta ut vid ditt närmsta postombud.