fbpx

Vad är Interrail

Vad är Interrail?

Interrailpasset är en färdbiljett som gör det möjligt för dig att på ett smidigt och billigt sätt resa runt  i Europa på nästan alla tåg. Interrailkortet gäller i 33 länder och ger tillgång till 40 000 olika destinationer.

Interrail ger dig möjlighet att utforska och upptäcka platser i Europa på ett praktiskt och äventyrligt sätt där du bestämmer vad nästa destination kommer att bli. Du kan använda ditt Interrailpass för att hoppa på det tåg du känner passar dig bäst. På en del tåg behövs det en särskild platsreservation, reser du med Interrailpass så får du rabatterat pris på tågen där platsreservationer behövs. Det finns även fler fördelar med Interrailpasset så som rabatt på färjor, bussar och museer.

Med Interrail kan du luta dig tillbaka, njuta av utsikten medan du reser mellan dina valda destinationer på de europeiska tågen.

Oavsett hur gammal du är, om du reser själv eller i en grupp, eller om du föredrar en bekväm eller spontan resa så finns det ett interrailkort för dig. Alla europeiska medborgare kan resa med Interrail.

För ungdomar upp till 27 år och för seniorer över 60 år är Interrailpasset rabatterat. För barn under 12 år är Interrailpasset gratis i sällskap av vuxen person som innehar ett Interrailpass.

Fördelar

Res i 33 länder

Besök i princip alla Europeiska länder: Belgien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Spara tusenlappar

Med Interrail behöver du inte köpa dussintals biljetter till fullpris längs vägen. Ju mer du reser desto mer sparar du, eftersom du betalar ett fast pris för Interrailpasset.

Prutat & klart

Trots att våra Interrailpass är prisvärda för alla åldrar ger vi 10-15% extra rabatt för ungdomar och seniorer. Det ska vara billigt att resa.

Gratis för barn

Barn upp till och med 11 år reser alltid gratis tillsammans med en vuxen (max 2 barn per vuxen).

Ta del av rabatter

Innehavare av Interrailpass får ta del av flera rabatter och erbjudanden runtom Europa. Till exempel kan du ta en färja mellan Italien och Grekland – utan kostnad.

Relaterat

Global Pass

Detta är perfekt för dig som vill resa i flera länder, lika väl en planerad resa som spontanresan.

Platsreservationer

Vad menas med en platsbiljett och när behöver jag dom?

Vanliga frågor

Undrar du något?
Vi har svarat på de vanligaste frågorna!